Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi

Gelin, daha temiz bir toplum için hep birlikte harekete geçelim!

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, okul destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET iş birliğinde "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi hayata geçirilmiştir.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının tümünü kapsayan en kapsamlı temizlik ve hijyen projesi olan "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" Projesi okullarda, temizlik ve hijyen odağında kültürel dönüşüm yaratmaya dayalı farkındalık geliştirerek, "yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi" doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerini "iyi uygulamalar" yoluyla hayata geçirmek stratejisi üzerine tasarlanmıştır.

Bu kapsamda; okulumuzda, farklı kurum ve kuruluşlar ile iş birlikleri geliştirdiği, okul merkezli temalarla çevreye açılan sosyal sorumluluk kampanyalarının hayata geçirildiği proje Okul Öncesi kademesinde yürütülmektedir.

Okulumuzda yürüttüğümüz projemizin sloganı "Sağlıklı Dişler, Güzel Gülüşler."

Proje ile ilgili soru ve cevaplar için tıklayınız

Örnek Proje Uygulaması için tıklayınız

Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız