Fidanlık İlkokulu Tarihçesi

İhsaniye Fidanlık İlkokulu

İhsaniye Fidanlık Ortaokulu


          Fidanlık İlköğretim Kurumları 1975 yılında SEKA İzmit Fabrikasına kağıt ham maddesi olarak Kavak yetiştirilen İhsaniye Fidanlık Mevkiinde tek katlı bina  olarak yapılmıştır.(Günümüzde bu alanda Ford Otosan Gölcük Fabrikası bulunmaktadır.) Daha sonra ikinci katı inşa edilmiş, 1999 depreminden sonra  tamir edilerek prefabrik yapısı ilave edilmiştir.

          Deprem öncesi ikili öğretim yapılan, nüfus artışıyla sürekli öğrenci sayısı da artan Okul çevresindeki 7 siteden 5’inin deprem sonucunda tamamen yok olması sebebi ile 260 öğrenci mevcuduna düşmüş ve normal eğitim – öğretime geçmiştir.

          İlköğretim Okulu olarak ilk mezunlarını 2000 – 2001 öğretim yılında vermiştir. 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında zorunlu 12 yıl kesintisiz eğitim kapsamında okulumuz İlköğretim Kurumu olmuştur. Fidanlık İlkokulu ve Fidanlık Ortaokulu olarak 2012-2021 yılları arasında ikili eğitim yapılmıştır. 2021 yılında okulun ihtiyacı karşılamada zorlanması ve eski bina olması nedeniyle Fidanlık İlköğretim Kurumu yıkılarak yeni bina yapımına başlanmıştır. Fidanlık İlkokulu ve Fidanlık Ortaokulu 2021 yılı eylül ayından itibaren Çiftlik İlkokulunda öğleden sonra eğitim ve öğretime devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi